Nărujenii i-au primit pe iubitorii de folclor la spectacolul concurs „Comoara Vrancei“

Vrâncenii au participat, duminică 28 iunie 2015, la cea de-a XXXIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Muzică Populară „Comoara Vrancei“, ce a avut loc loc la Năruja, eveniment organizat de Consiliul Județean, Centrul Cultural, Primăria și Consiliul Local Năruja, Obștea și Căminul Cultural „ Popa Şerban“ din Năruja.La eveniment au fost invitaţi 35 de soliști vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale şi grupuri instrumentale, care provin de la Şcoala Populară de Arte Suceava, Dolhasca și Fălticeni;
Centrul de Cultură şi Educaţie pentru Tineret Lieşti; Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi; Şcoala Populară de Arte Carmen Saeculare Neamţ; Centrul pentru Cultură şi Artă Neamţ, dar și din județul Hunedoara. De asemenea au participat și artiști din Vrancea, respectiv din localitățile Nereju, Moviliţa, Ciorăşti, Paltin, Spulber, Nistoreşti şi Năruja.

„Evoluţia artistică a participanţilor a constat în:  interpretarea obligatorie a două cântece, o doină sau o baladă; un cântec de joc (cu acompaniament), ambele reprezentând creaţia populară a zonei etnofolclorice din care provine. Acompaniamentul concurenţilor a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Ţara Vrancei, dirijor prof. dr. Maricel Ghinea. Juriul a fost format din: Preşedinte – Gheorghiţa Nicolae, redactor-producător la Societatea Română de Televiziune; Membru – Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune; Membru – Prof. dr. Maricel Ghinea, dirijor al orchestrei Ansamblului Folcloric Ţara Vrancei. Festivalul Concurs Interjudeţean de Muzică Populară COMOARA VRANCEI a fost prezentat de realizatoarea de evenimente culturale de la Radio România, Violeta Ianculescu“, se arată într-un comunicat semnat de prof. dr. Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea.