Pentru credincioșii din Parohia Năruja a fost prilej suplimentar de mare bucurie în aceste zile, deoarece au putut confecționa tradiționalele cruci de gheață din curtea sfintelor biserici.
La Sf. Biserică din satul Podul Nărujei cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena enoriași pricepuți au confecționat adevărate opere de artă. Preotul Bratie Horațiu-Petre și-a dorit tare mult ca și în acest an Sfânta Slujbă de Bobotează să fie oficiată pe masa de gheață, așa că a apelat la oameni inimoși care l-au ajutat să-și îndeplinească această dorință.
Chilian Gicu (adevărat maestru!), ajutat de Murgu Culiță, Coroiu Teodor, Hornea Ionel, Țigănașu Ionuț, Hurjui Nistor, Lupu Ionel, Dudu Maricel și Dănilă Vasile au trudit să aducă gheața și să o modeleze în așa fel încât credincioșii să aibă o surpriză plăcută mâine când vor veni la rugăciune.
Nici la biserica parohială Sf. Cuvioasa Parascheva din centrul satului, unde păstorește preotul Bratie Vasile, creștinii n-au stat degeaba în ziua de Ajun a Bobotezei. Și aici au fost confecționate cruci de gheață, sfeșnice și, bineînțeles, masa de gheață. Plăcile de gheață au fost aduse de Hornea Ionel, Hornea Ionuț și Țigănașu Ionuț. De confecționarea crucilor s-a ocupat Rebega Nelu, Bușilă Tudorel, Coroiu M. Ionică, Dobre Ionel și Stoian Daniel.
Enoriașii din Năruja au mers cu mare drag la Sfânta Slujbă de sfințire a Agheasmei celei Mari și s-au rugat și pentru înaintașii din Năruja care confecționau cruci din gheață fără drujbă sau alte utilaje moderne care ușurează mult truda în aceste timpuri: Năstase Șerban, Lazăr Rebega,Vasile Rebega, Răuță Ion, Malacu Toader, Saulea Toader, și mulți alții. Moș Costică Jecheanu, printre puținii care mai trăiesc și azi, ne povestea că aduceau cu căruțele gheața și o modelau cu fierăstraie de mână.